Гэрийн нөхцөлд зүрхэн хэлбэртэй шоколад хийх жор. Амжилт.

Орц:
• Хар, сүүтэй эсвэл цагаан шоколад – 200 гр
• Цөцгийн тос – 1 цайны халбага (заавал биш, гялгар болгоно)
• Самар, хатаасан жимс, эсвэл карамель (сонголтоор)
• Зүрхэн хэлбэртэй хэв


Хийх арга:
1. Шоколадаа хайлуулах: Шоколадаа жижиглэж хэрчээд усан ууранд (банн мари) эсвэл богино долгионы зууханд хайлуулна. Хэрэв усан ууранд хийх бол саванд ус буцалгаж, дээр нь өөр нэг саванд шоколадаа хийж, бага дулаанаар хайлуулна.
2. Цөцгийн тос нэмэх: Хэрэв илүү гөлгөр, гялалзсан шоколад хийхийг хүсвэл хайлсан шоколадандаа бага зэрэг цөцгийн тос нэмнэ.
3. Хэвэнд хийх: Хайлуулсан шоколадаа зүрхэн хэлбэртэй хэвэндээ хийнэ. Дуртай самар, хатаасан жимс, карамель нэмж болно.
4. Хөргөх: Хэвэнд хийсэн шоколадаа хөргөгчинд 30-60 минут амрааж, хаттал нь байлгана.
5. Гаргаж авах: Шоколад хатсаны дараа хэвнээс нь болгоомжтой гаргаад амтлахад бэлэн болно!


Хэрэв гэрт хэв байхгүй бол гарын доорх зүйлээр (жишээ нь, жижиг сав, цаасан хэв) хэлбэр гаргаж болно. Шоколадны гадна талыг чимэглэхийг хүсвэл бага зэрэг хайлуулсан шоколадаар зурж болно.

Гэрийн нөхцөлд зүрхэн хэлбэртэй шоколад хийх жор. Амжилт.

Орц:
• Хар, сүүтэй эсвэл цагаан шоколад – 200 гр
• Цөцгийн тос – 1 цайны халбага (заавал биш, гялгар болгоно)
• Самар, хатаасан жимс, эсвэл карамель (сонголтоор)
• Зүрхэн хэлбэртэй хэв


Хийх арга:
1. Шоколадаа хайлуулах: Шоколадаа жижиглэж хэрчээд усан ууранд (банн мари) эсвэл богино долгионы зууханд хайлуулна. Хэрэв усан ууранд хийх бол саванд ус буцалгаж, дээр нь өөр нэг саванд шоколадаа хийж, бага дулаанаар хайлуулна.
2. Цөцгийн тос нэмэх: Хэрэв илүү гөлгөр, гялалзсан шоколад хийхийг хүсвэл хайлсан шоколадандаа бага зэрэг цөцгийн тос нэмнэ.
3. Хэвэнд хийх: Хайлуулсан шоколадаа зүрхэн хэлбэртэй хэвэндээ хийнэ. Дуртай самар, хатаасан жимс, карамель нэмж болно.
4. Хөргөх: Хэвэнд хийсэн шоколадаа хөргөгчинд 30-60 минут амрааж, хаттал нь байлгана.
5. Гаргаж авах: Шоколад хатсаны дараа хэвнээс нь болгоомжтой гаргаад амтлахад бэлэн болно!


Хэрэв гэрт хэв байхгүй бол гарын доорх зүйлээр (жишээ нь, жижиг сав, цаасан хэв) хэлбэр гаргаж болно. Шоколадны гадна талыг чимэглэхийг хүсвэл бага зэрэг хайлуулсан шоколадаар зурж болно.